Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Zorgpremie Gaat Volgend Jaar Weer Flink Omhoog

Zorgpremie gaat volgend jaar weer flink omhoog

Wat gaat de zorgpremie kosten in 2023?

De gemiddelde zorgpremie stijgt volgend jaar met 10 euro per maand. Dat betekent dat je in 2023 gemiddeld 130 euro per maand kwijt bent aan je zorgverzekering. De premiestijging is vooral te wijten aan de stijgende kosten van zorg. Zo worden medicijnen duurder en moeten ziekenhuizen meer personeel aannemen.

Welke zorgverzekeraars verhogen hun premie?

Niet alle zorgverzekeraars verhogen hun premie met hetzelfde bedrag. De grootste stijging is bij Zilveren Kruis, waar de premie met 12 euro per maand omhoog gaat. Ook bij VGZ en CZ stijgt de premie met 11 euro per maand. Bij andere verzekeraars, zoals Menzis en AnderZorg, is de premiestijging iets lager.

Wat kun je doen om je zorgpremie te verlagen?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je zorgpremie te verlagen. Zo kun je overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Het is belangrijk om de premies van verschillende zorgverzekeraars goed te vergelijken. Ook kun je je eigen risico verhogen. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie. Let wel op dat je alleen je eigen risico kunt verhogen als je verwacht dat je niet veel zorgkosten zult maken.

Conclusie

De zorgpremie gaat volgend jaar weer flink omhoog. De gemiddelde stijging is 10 euro per maand. Niet alle zorgverzekeraars verhogen hun premie met hetzelfde bedrag. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je zorgpremie te verlagen, zoals overstappen naar een andere zorgverzekeraar of je eigen risico verhogen.


Komentar

More from our Blog